Skupinska psihoterapija

Namen skupinske psihoterapije je dati posameznikom občutek, da v določeni situaciji, položaju, razmišljanju in občutkih niso sami. Včasih veliko pomeni in je zelo zdravilno že samo to, da slišimo nekoga, ki se sooča s podobno stisko kot mi ter z nami deli svojo zgodbo. V skupinski psihoterapiji lahko slišimo, kako in na kakšen način so se drugi soočili z izzivom ali s težavo, kakršno imamo tudi sami. To nas lahko opogumi, da aktiviramo sebe in se lotimo reševanja svoje stiske. Udeleženci skupinske psihoterapije nudijo drug drugemu podporo in razumevanje, predvsem pa varno in zaupno okolje, v katerem ni prostora za obsojanje.

Skupinska psihoterapija traja določeno obdobje (10–12 srečanj na vsake 14 dni) in je zaprta skupina, kar pomeni, da v skupino ne prihajajo novi udeleženci oziroma so na vsakem srečanju prisotni isti udeleženci. V skupinski psihoterapiji je majhno število članov (max. 8), da se lahko vzpostavi zaupna povezanost med udeleženci. Okvirna tematika skupinske psihoterapije je načeloma v naprej določena s strani psihoterapevta, vendar se vsebine lahko prilagodijo dinamiki in željam udeležencev skupine.

Na skupinsko psihoterapijo se prijavite, ko bo objavljen razpis za novo psihoterapevtsko skupino. Svoje želje in predloge za sodelovanje v skupini lahko posredujete na e-mail info@psihoterapija-mojaizbira.si.

V spremembi niste sami.